Parket schuren en Olien

DÉ SPECIALIST IN HET SCHUREN EN BEHANDELEN VAN PARKETVLOEREN IN CASTRICUM ÉN OMSTREKEN

Jaar Ervaring

Vloeren per Jaar

Vloeren behandeld

Parket schuren en oliën: voordelen & verschillen met lakken of waxen

 
Heb je een parketvloer in je huis in Castricum? Dan kun je natuurlijk besluiten om de vloer eruit te (laten) halen en een nieuwe vloer (laten) leggen. Veel duurzamer ben je echter bezig als je kiest voor parket schuren en oliën. Je parket schuren en oliën heeft namelijk tal van interessante voordelen, zeker als je dit laat uitvoeren door de Schuur Expert voor Parket schuren Castricum. Maar hoe werkt parket schuren en oliën door een parketschuurspecialist? Welke voordelen heeft een bestaand en versleten parket schuren en oliën? En wat is de meerwaarde van een houten vloer laten schuren en oliën, in vergelijking met parket schuren en lakken?

Je parket schuren en oliën: hoe gaat dit in zijn werk?

Hoe werkt dat: een parket schuren en deze vervolgens in de olie laten zetten? Bij het laten oliën van je houten vloer wordt er een laag olie over de vloer gedaan, die tot diep in de poriën van het hout doortrekt en alle gaatjes en ruimtes volledig opvult. Hierdoor krijgen vuil en vocht geen kans om de vloer in te trekken en blijft je vloer mooi schoon en langer in een goede staat.

kleurwaaier
Schuur Expert
Z

GECERTIFICEERD PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben 20 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn Gecertificeerd.

Z

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel erkend specialist en zijn onderscheiden op de 5 punten, Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.
Z

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Z

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Wanneer u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt ontvangt u deze met daarin meegenomen een scherpe prijs en binnen 1 dag per mail.

Dit zijn de grootste voordelen van een parket schuren en oliën

Een parket schuren en oliën levert je uiteindelijk heel wat op. Maar wat in de eerste plaats is je parket schuren en oliën altijd voordeliger dan een compleet nieuwe houten vloer aanschaffen. Je bespaart met het oliën van een bestaande houten vloer dus een hoop geld uit. Een tweede voordeel van een vloer van hout of parket schuren en oliën door de Schuur Expert is de tijdsbesparing die dit je oplevert. De bestaande vloer van hout hoef je er namelijk niet uit te slopen. Die vloer blijft liggen en hoeft alleen nog maar geschuurd en stofvrij gemaakt worden. Daarna komt er een olielaag over de vloer heen en kan je als nieuwe vloer er wee jarenlang tegenaan. Wat overigen ook de nodige tijdwinst oplevert, is dat je oude vloerplanken en afval niet naar de stort hoeft te brengen. En, ook fijn, je hoeft geen zoektocht te ondernemen om een nieuwe vloer te gaan kopen en ophalen.

Interessant een je parket schuren en oliën is ten derde ook het feit dat je kunt kiezen uit tal van parket olie kleuren. Qua kleuren zijn er tegenwoordig tientallen opties. Je parket laten schuren en vervolgens oliën is dan ook een ideaal moment om je vloer een keer van een frisse, originele en moderne kleur te voorzien. Kies je ervoor om een vloer te lakken, dan heb je qua mogelijke kleuren veel minder opties. Ee nader groot minpunt van gelakte houten vloeren is dat het lokaal bijwerken van beschadigingen of lelijke plekken niet mogelijk is. Met een geoliede vloer is dit wel mogelijk en kun je deze kleine reparaties uitvoeren.

Het onderhouden van een geoliede houten vloer valt erg mee

Kies je voor het schuren van je houten vloer en een oliebehandeling? Dan kun je rekenen op een vloer die vochtbestendig is, goed tegen vuil kan en er jarenlang tegenaan kan. Een geoliede vloer kun je met een doek en een niet-bijtende zeep goed schoonhouden. Die je dit geregeld, dan heeft je vloer minder vaak een grote beurt nodig. Over grote beurten gesproken: een klien minpunt is dat een houten vloer die geschuurd en geolied is, wel geregeld een onderhoudsbeurt nodig heeft. Wil je de vloer mooi en strak houden, dan is er ongeveer een tot tweemaal per jaar een beurt nodig waarbij je vloer in de onderhoudsolie zet. Voordat je dit doet, is het aan te raden om de vloer met een speciaal ontvettingsmiddel grondig te reinigen en vetvrij te maken. Daarna kun je de vloer in de onderhoudsolie zetten. Door dit minimaal een keer per jaar te doen, kun je nog lang genieten van je vloer met mooie parket olie kleuren

Je hoeft zelf niet veel te doen

Ideaal aan een houten vloer laten schuren en oliën door een parketschuurspecialist in Castricum is dat je er zelf helemaal geen werk aan hebt (behalve dan het leegruimen of opruimen van de kamer waar de vloer gerenoveerd wordt). Deze klus kun je namelijk met een gerust hart volledig uitbesteden aan een vloerspecialist. Je hebt dan zelf geen omkijken meer naar je vloer en kunt er na de vloerrenovatie weer jarenlang tegenaan!

Parket schuren

Vrijblijvende Offerte Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Behandeling met Olie

Behandeling met Lak

Behandeling met Wax

MDF Plinten monteren

Of ga je toch voor een houten vloeren schuren en lakken?

Wil je graag een vloer die mooi glanst en een dikke beschermingslaag heeft? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw houten vloer in de lak te laten zetten. Je hebt dan een vloer die weinig onderhoud nodig heeft en die jarenlang mooie blijft. Het lakken van houtvloeren gebeurt in drie lagen, zodat er een sterke en vrijwel krasvaste laag ontstaat die goed tegen vocht en vuil kan. Een nadeel van een lakvloer is wel dat deze niet lokaal hersteld kan worden bij schade. En verder is het lakken van een geschuurde houtvloer vaak duurder dan de vloer laten oliën.

Waarom kiezen voor Schuur Expert in Castricum verstandig is

Kies je voor vloerrenovatie van je bestaande houten parket? Laat dit project dan uitvoeren door een ervaren parketschuurspecialist uit Castricum. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het vak en zijn dan ook een betrouwbare partner. Je parket schuren en oliën laten of je houten parket Schuren en lakken laten kun je dan ook met een gerust hart aan onze specialisten overlaten!

Vraag een offerte op of bel voor meer informatie

Heb je interesse in je houten vloer laten schuren en oliën, of kies je toch liever voor je parket Schuren en lakken? Waar je ook voor kiest: kies voor de expertise van een professioneel bedrijf in parket schuren Castricum! Vraag nu een vrijblijvende prijsopgave aan. Natuurlijk kun je ook een keer bellen of langskomen als je meer informatie wilt. We horen graag van je!

Parket schuren en oliën
Kleurwaaier parket olie